Vaartochten met De Vrijheid

Wil jij de mooiste plekjes van de Waddenzee bekijken en ondertussen zeehonden van heel dichtbij spotten? Ons schip heeft weinig diepgang zodat we tot naast de zandbanken kunnen komen. Ook varen we alleen met kleine groepen, zodat je altijd een goede plek hebt en ultiem kunt genieten van de zeehonden het prachtige uitzicht. Afhankelijk van hoog of laag water varen we naar een andere plek. 

Zeehondentocht

Bij laag water vertrekken we vanuit de Noorderhaven in Oudeschild naar de drooggevallen wadplaten voor de kust van Texel. Daar rusten de zeehonden uit en genieten ze van het zonnetje. Onderweg vertelt Schipper Johan leuke wetenswaardigheden over het Wad en haar bewoners.

Zeehondentocht + Razende Bol

De zandplaat Noorderhaaks, ook wel de Razende Bol, is een onbewoond eilandje bij Texel. Bij hoog water varen we naar deze plek om te genieten van de grote groepen zeehonden die zich hier graag laten zien. De Razende Bol heeft een oppervlakte van ongeveer 4km2 en is tevens een populaire rustplek voor diverse vogelsoorten. 

Onderweg kun je volop genieten van het zeegebied rond Texel en heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Texel en het vasteland bij Den Helder. 

Privévaartochten

Wil je liever met je eigen gezelschap op pad? De Vrijheid is ook af te huren voor privévaartochten, feestjes, asverstrooiingen of andere bijzondere gelegenheden. Desgewenst kunnen wij ook de catering verzorgen. Wij denken graag met je mee voor een arrangement op maat.

Jutterstochten

Wil je mee op een vaartocht én iets goeds doen voor het milieu? Vaar dan mee met onze Jutterstochten, waarbij we  jutten voor een schone zee. Zodra de trossen los zijn zetten we koers richting de Razende Bol, waar we aanmeren. Nadat iedereen een jutterstas heeft gekregen kan het strandjutten beginnen. Leuk om samen te doen en wie weet vinden we nog een aangespoelde schat! Het minimaal aantal personen voor deze tocht bedraagt 8 en de tocht duurt ongeveer 3,5 uur. 

Gegarandeerd zeehonden spotten

Vanuit de gezellige haven van Oudeschild varen we met ons comfortabele schip De Vrijheid naar de zeehonden. We vertrekken altijd op de beste tijden met laag én hoog water, zodat je ze gegarandeerd ziet!

Wanneer het laag water is varen we naar de drooggevallen zandbanken en wadplaten waarop de zeehonden liggen te zonnen. Met hoog water vaart De Vrijheid naar de grote groepen zeehonden bij de Razende Bol. 

Ga met ons mee!

 • arrangement_item1.jpg

  Zeehondentochten

  Dagelijks varen wij vanuit de haven van Oudeschild ’t Wad op om zeehonden te zoeken. Onze ervaren schipper kent de omgeving op z’n duimpje en weet ze altijd te vinden.

 • arrangement_item3.jpg

  Razende Boltochten

  Altijd al naar een onbewoond eilandje willen gaan? De zandplaat Noorderhaaks, ook wel Razende Bol genoemd, bestaat uit spectaculaire geulen en duintjes. 

 • arrangement_item2.jpg

  Privévaartochten

  Wil je liever met alleen je eigen gezelschap op pad? De Vrijheid is ook af te huren voor privévaartochten, feestjes, asverstrooiingen of andere bijzondere gelegenheden.