Werelderfgoed Waddenzee: uniek & dynamisch

De Waddenzee. Een magnifiek en ongeëvenaard natuurgebied dat in 2009 werd uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Onder invloed van eb en vloed ontstaan unieke natuurwaarden. Een uitgebreid stelsel aan geulen, droogvallende wadplaten, zandbanken en uitgestrekte kwelders, duinen en stranden, waar meer dan tienduizend plant- en diersoorten hun thuis hebben. Bijna per minuut verandert het landschap.

Bewoners van het Wad

De Waddenzee is het enige natuurlijke werelderfgoed in Nederland en vormt een onmisbare tankstop voor miljoenen trekvogels op weg naar de Noordpool of West-Afrika. Onder andere gewone zeehonden, grijze zeehonden, bruinvissen, meeuwen, eidereenden en scholeksters voelen zich thuis in het Waddengebied.

Lees meer over zeehonden

Gegarandeerd zeehonden kijken

Vanuit de gezellige haven van Oudeschild varen we met ons comfortabele schip De Vrijheid naar de zeehonden. We vertrekken altijd op de beste tijden met laag én hoog water, zodat je ze gegarandeerd ziet!

Wanneer het laag water is varen we naar de drooggevallen zandbanken en wadplaten waarop de zeehonden liggen te zonnen. Bij hoog water vaart de Vrijheid naar de grote groepen zeehonden bij de Razende Bol. 

Ga met ons mee!

 • arrangement_item1.jpg

  Zeehondentochten

  Dagelijks varen wij vanuit de haven van Oudeschild ’t Wad op om zeehonden te zoeken. Onze ervaren schipper kent de omgeving op z’n duimpje en weet ze altijd te vinden.

 • arrangement_item3.jpg

  Razende Boltochten

  Altijd al naar een onbewoond eilandje willen gaan? De zandplaat Noorderhaaks, ook wel Razende Bol genoemd, bestaat uit spectaculaire geulen en duintjes. 

 • arrangement_item2.jpg

  Privévaartochten

  Wil je liever met alleen je eigen gezelschap op pad? De Vrijheid is ook af te huren voor privévaartochten, feestjes, asverstrooiingen of andere bijzondere gelegenheden.