SCHIPPER JOHAN

Schipper Johan Hutjes (1950) kent het Wad op z'n duimpje. Hij weet precies waar de zeehonden graag komen en waar we ze van heel dichtbij kunnen zien. Johan groeide op in Oudeschild, was altijd op de haven te vinden en zit praktisch zijn hele leven al op het water. 

Toeristische tochten

Direct na de lagere school ging hij met z'n vader mee aan boord van de garnalenkotter en jarenlang werkte hij als garnalen- en Noordzeevisser. In 1975 startte Johan samen met echtgenote Anneke met toeristische visuitstapjes. Daarmee stapte hij in de voetsporen van zijn opa en vader, die al sinds de toename van het toerisme op Texel na de Tweede Wereldoorlog, toeristen meenamen op vistrips.

Zeehondentochten

Toen de zeehondenpopulatie in de Waddenzee groeide en de belangstelling voor deze dieren flink toenam, besloot Johan ook zeehondentochten te organiseren. Tegenwoordig vaart hij alleen met kleine groepen van maximaal twaalf personen op zijn snelle en comfortabele schip De Vrijheid. Deze boot heeft een beperkte diepgang, waardoor er dicht langs de zandplaten kan worden afgemeerd en je oog in oog met de zeehonden staat.

Gegarandeerd zeehonden kijken

Vanuit de gezellige haven van Oudeschild varen we met ons comfortabele schip De Vrijheid naar de zeehonden. We vertrekken altijd op de beste tijden met laag én hoog water, zodat je ze gegarandeerd ziet!

Wanneer het laag water is varen we naar de drooggevallen zandbanken en wadplaten waarop de zeehonden liggen te zonnen. Met hoog water vaart De Vrijheid naar de grote groepen zeehonden bij de Razende Bol. 

Ga met ons mee!

 • arrangement_item1.jpg

  Zeehondentochten

  Dagelijks varen wij vanuit de haven van Oudeschild ’t Wad op om zeehonden te zoeken. Onze ervaren schipper kent de omgeving op z’n duimpje en weet ze altijd te vinden.

 • arrangement_item3.jpg

  Razende Boltochten

  Altijd al naar een onbewoond eilandje willen gaan? De zandplaat Noorderhaaks, ook wel Razende Bol genoemd, bestaat uit spectaculaire geulen en duintjes. 

 • arrangement_item2.jpg

  Privévaartochten

  Wil je liever met alleen je eigen gezelschap op pad? De Vrijheid is ook af te huren voor privévaartochten, feestjes, asverstrooiingen of andere bijzondere gelegenheden.